Photostudio Beautiful People ®
Minke Groenewoud - Beerda

OVER MIJZELF

Op mijn 15e wilde ik naar de Rietveld academie, maar in verband met mijn (te) jonge leeftijd werd ik niet toegelaten. Dit gold ook voor het conservatorium. Na het behalen van mijn diploma aan de M.T.S. Vakschool Schoonhoven, heb ik ook mijn diploma als tandartsassistente behaald en ben begonnen aan mijn HBO studie Technische bedrijfskunde. Als 10-jarig kind kreeg ik van mijn ouders een eigen fototoestel; zo één waar je zélf de instellingen moet regelen :)  Een Minolta AL-F, het vorige toestel van mijn moeder. Geweldig vond ik het, fotograferen. Maar fotorolletjes en ontwikkelen/afdrukken was iets kostbaars. Zo heb ik misschien 10 rolletjes vol'geschoten'. Maar mijn liefde voor de fotografie was een feit.

Een tijd later, nadat ik bij mijn man in de gemeente Opmeer ging wonen, vlamde (ook) mijn liefde voor de fotografie weer op. Voor de geboorte van onze jongste, kocht ik een digitale compact camera: een Samsung NX-30. Nadat hij naar de basisschool ging, heb ik mij in de zomer van 2021 volledig toegewijd aan mijn nieuwe hobby fotografie. Aan het eind van diezelfde zomer, ben ik lid geworden van Fotoclub Heerhugowaard en 3 dagen daarna bij Expositie Kunstkring Opmeer, waar ik mee mocht doen tijdens de voorjaarsexpositie. 

In 2022 heb ik meegedaan met 8 exposities, waaronder een solo-expositie. Verder mocht ik diverse nominaties en prijzen van de Koninklijke Fotobond Nederland in ontvangst nemen en werd ik eind van het jaar lid van de FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique). Twee maanden later ontving ik mijn AFIAP onderscheiding. Een half jaar later de Amerikaanse QPSA onderscheiding en nog geen 3 weken daarna de Britse LRPS onderscheiding. 

download.jpeg-2
20230422_214414[1]
20230220_015622[1]
RPS_LRPS_RGB
RPS_LRPS_RGB
logo2
logo2

Van familieplaatjes van ons eigen gezin, maakte ik de overstap naar de amateurfotografie. Helaas kan ik niet zo veel tijd aan de fotografie spenderen als ik zou willen, omdat de reuma mij flink in de weg zit: doseren is het toverwoord!

Via mijn website plaats ik informatie over exposities waar ik aan deelneem en kan ik bezoekers mijn diverse foto's laten zien welke ik regelmatig plaats. Vragen? Stel ze gerust!

Verder zit deze amateurfotograaf nog bóórdevol nieuwe en creatieve ideeën en zult u mijn werk vast vaker gaan tegenkomen: hopelijk kan ik mijn werk zo met een breed publiek delen.

Wellicht interessant voor u als u mijn werk wilt volgen: u kunt zich onderaan deze site aanmelden voor mijn Facebook- en Instagram pagina.


Graag nodig ik u uit om één of meerdere exposities te bezoeken.

Voor vragen kunt u contact met mij opnemen middels onderstaand contactformulier

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram